Ondervoeding is een belangrijk onderwerp in de zorg en verdient alle aandacht om aangepakt te worden. Het effect van ondervoeding op het welzijn van mensen en zorgkosten is groot.

Stichting Eten+Welzijn pakt het thema Ondervoeding op met een nieuw community-of-practice (COP). Dit platform bestaat uit managers, medewerkers en bestuurders uit de zorg, de agrarische wereld, zorgverzekeraars, zorgkantoren, gemeenten, onderwijs, toeleveranciers en patiënten/burgers. Wat hen bindt is de wereld van eten en drinken in de zorgmarkt, en wel te zorgen dat eten en welzijn het best de gezondheid van mens en milieu ondersteunen. Van belang is dat ook kennispartners, doelgroep organisaties en de overheid meedoen.

Binnen Eten+Welzijn vragen deelnemers, met behoud van hun dagelijkse belangen, zich af hoe een gezamenlijk doel gerealiseerd kan worden. Dit leidt tot een actief leer- en ontwikkelproces, waarin alle betrokken partijen waarde en eigenaarschap creëren. De urgentie die Eten+Welzijn voortdrijft komt van degenen die hem het meest aan den lijve ervaren in het geval van de zorg zijn dit de patiënten, cliënten en de gewone burger.