Portfolio Fix13

Platform voor voedingsgeneeskunde
Redactie en congresorganisatie

Samen met Maaike Severijnen voer ik de redactie van het tijdschrift Voedingsgeneeskunde. We brainstormen over interessante thema’s, speuren naar actuele content en auteurs en begeleiden de inhoud van concept naar de definitieve opmaak van het tijdschrift Voedingsgeneeskunde.
https://voedingsgeneeskunde.nl/voedingsgeneeskunde

Congres voedingsgeneeskundeMet de organisatie van het Voedingsgeneeskunde-congres Healthy Ageing; hersenen en darmen https://voedingsgeneeskunde.nl/congres op 24 mei 2019 hebben we een bijzonder programma neergezet met vier keynotes, 18 workshops, een beurs met 60 bedrijven en ruim 700 bezoekers. Dit negende Voedingsgeneeskundecongres was wat ons betreft de meest geslaagde editie tot nu toe. 
Hoe pak je veroudering aan?
Voorzitter Anna Kruyswijk loodste ons door het programma en benadrukte dat de aanpak bovenal personalised is. Vele biomarkers zijn in ontwikkeling die een idee geven van waar de patiënt staat. Verslag/aftermovie (link volgt)

.

De 10de editie van het Voedingsgeneeskunde-congres vindt plaats op 8 september 2020. 
Het thema is Man vs Vrouw; Personalised health.  Het is iedere keer weer een mooie uitdaging om een goed en actueel thema te kiezen en een programma te creëren in een juiste mix van wetenschap en praktijk. In samenspraak met de sprekers begeleid ik de inhoud in de tijd tot een mooi geheel. En het Fix13-stappenplan is een mooie leidraad voor de organisatie van het congres en de beurs.

logo Platform voor voedingsgeneeskunde