Portfolio Fix13

Happy Motion
Project- en eventorganisatie

Project Er Is GenoegHappy Motion presenteert bijzondere projecten, zoals NIET ALLEEN OP DE WERELD IN 2023 over eenzaamheid bij jongeren en ER IS GENOEG IN 2021, een programma over verborgen armoede, honger, schaamte, eenzaamheid en de oneerlijke verdeling van voedsel.
Op 4 oktober 2021 vond het congres ‘Arm in arm tegen Armoede’ in De Doelen te Rotterdam plaats, een inspirerende dag van verdieping voor en door zowel professionals als ervaringsdeskundigen. Doelstelling is om de urgentie van verborgen armoede zichtbaar te maken en mogelijke oplossingen te inventariseren, ook voor mensen die zelf in armoede leven.
Het congres kende een plenair programma, diverse workshops en een belevingsmarkt. Op deze dag vond ook de première plaats van de documentaire ER IS GENOEG van Pim Giel. En werd het startsein gegeven voor het landelijke impact programma met ontmoetingen met filmvertoning en educatie.
Met het project ER IS GENOEG vragen we meer aandacht voor armoede en honger in ons land en de ingrijpende gevolgen daarvan voor gezondheid en welzijn. Meer bewustzijn moet leiden tot minder voedselverspilling, bedrijven die hun verantwoordelijkheid nemen en meer lokale initiatieven om arme mensen te bereiken en te betrekken. Want honger is echt niet nodig – er is voedsel genoeg. Bijzonder aan dit project vind ik het opzetten en uitdiepen van samenwerkingen met diverse organisaties en bestaande initiatieven rondom armoede.

Logo Happy MotionLogo Er IS GENOEG