Portfolio Fix13

Happy Motion
Project- en eventorganisatie

Project Er Is GenoegVanuit Happy Motion organiseren we samen met de Nederlandse Voedselbanken het project ER IS GENOEG. Een programma over verborgen armoede, honger, schaamte, eenzaamheid en de oneerlijke verdeling van voedsel.
Het is een belangrijke uitdaging om het congres op 8 oktober 2020 in De Doelen te Rotterdam een inspirerende dag van verdieping te laten zijn voor zowel professionals als geïnteresseerden. Doelstelling is om de urgentie van verborgen armoede zichtbaar te maken en mogelijke oplossingen te inventariseren, ook voor mensen die zelf in armoede leven.
Het congres kent een plenair programma, diverse workshops en een belevingsmarkt. Op deze dag zal de première van de documentaire ER IS GENOEG van Pim Giel plaatsvinden en wordt het startsein gegeven voor het landelijke impact programma met ontmoetingen en educatie.
Sprekers zijn o.a.: Nadja Jungmann, lectoraat Schulden & Incasso, Alexander de Roo, ex-Europarlementarier en expert basisinkomen, Hilde Latour, voorvechter mondiale aanpak van armoede en Pien de Ruig, bestuurslid Nederlandse Voedselbanken. Maar ook met een optreden van René Froger, die ambassadeur is voor De Voedselbanken.
Met het project ER IS GENOEG vragen we meer aandacht voor armoede en honger in ons land en de ingrijpende gevolgen daarvan voor gezondheid en welzijn. Meer bewustzijn moet leiden tot minder voedselverspilling, bedrijven die hun verantwoordelijkheid nemen en meer lokale initiatieven om arme mensen te bereiken en te betrekken. Want honger is echt niet nodig – er is voedsel genoeg. Bijzonder aan dit project vind ik het opzetten en uitdiepen van samenwerkingen met banken, bedrijven en bestaande initiatieven rondom armoede.

Logo Happy MotionLogo Er IS GENOEG