2de Food Inspiration Session

De dilemma’s van duurzaam eten

Duurzaamheid is een hot topic. Zeker als het over voeding gaat. Wat is duurzaam eten eigenlijk? Het gaat vooral over evenwicht tussen mens, milieu en economie én het minder uitputten van de aarde. Hoe houden we het overzicht en de focus? En in hoeverre is duurzaam ook gezond? Dát is waar we het over hebben tijdens deze 2e Food Inspiration Session.

De sprekers

Debora van Zee

Debora van Zee, consultant bij Food2future  

Onderwerp: De gangbare manier van voedselvoorziening is niet houdbaar

Pieter van t Veer

Pieter van ’t Veer, hoogleraar Nutrition, Public Health and Sustainability at Division of Human Nutrition, WUR

Onderwerp: Duurzaam en gezond gaan niet altijd samen

Loes van der Meulen

Loes van der Meulen, chef SRV-wagen De Blauwe Tomaat  

Onderwerp: Duurzaam? Zorg eerst voor gezond voedsel voor iedereen!

Stephan Peters, manager Voeding en Gezondheid, Nederlandse Zuivel Organisatie

Onderwerp: De kosten en baten van een duurzame voedseltransitie

Suzan Tuinier (Nutrimedia) en Ivonne Pappot (Fix13) zullen de interactieve sessies begeleiden. Zij organiseren deze inspiratiesessie op eigen intitiatief en geheel zelfstandig. Zij zijn onafhankelijk van (sponsoring door) andere bedrijven.

Praktische informatie
2de Food Inspiration Session

  • 20 mei 2021: 16.00-17.30
  • Online-bijeenkomst
  • Prijs € 29,50 (incl BTW) / € 24,38 (excl BTW)
  • Studenten € 14,50 (incl BTW) / € 11,98 (ex BTW)
  • Doelgroep: food professionals (o.a. diëtisten, leefstijlartsen, gewichtsconsulenten, therapeuten) en geïnteresseerden.

Organisatie