Het congres, op 30 november 2020 in de Doelen Rotterdam, is een dag van verdieping om verborgen armoede zichtbaar te maken en oplossingen te bespreken. Er is genoeg aan mogelijkheden en initiatieven voorhanden. Nu en in de toekomst. Deze dag is bedoeld voor gezondheids- en welzijnsprofessionals, professionals maatschappelijk en sociaal werk (met diverse accreditaties), beleidsmedewerkers, bestuurders, managers, opleiders, werkgevers en geïnteresseerden, en ook voor mensen die zelf in armoede leven.

We presenteren een interessant plenair programma, met onder meer de première van de documentaire “Er is genoeg”, diverse workshops en een belevingsmarkt. Er is ook een surprise workshop. Bij registratie kunt u hierbij zelf een onderwerp of spreker aangeven met een oplossing rond armoede op gebied van schaamte, leefstijl of bestrijding. De vakjury – met ook ervaringsdeskundigen en de publiekspoll bepaalt de twee thema’s voor de surprise workshop voor 1 juli.

Tevens bieden wij u de mogelijkheid om bij registratie uw eigen idee rond armoedebestrijding aan te geven. Hiermee maakt u kans uw idee in één minuut te pitchen op het plenaire podium. Er worden drie pitches gekozen.

Aan dit congres werken onder andere mee: lector Dr. Nadja Jungman, Prof. Eric Steegers, Dr. Arjan Vlieginthart, Leo Wijnbelt, Dr. Ir. Ingrid, Bakker, Alexander de Roo en meerdere ervaringsdeskundigen.

De catering wordt op de belevingsmarkt verzorgd vanuit allerlei maatschappelijke initiatieven zoals gaarkeukens, buurtrestaurants en de Voedselbanken.

Op deze dag wordt tevens het startsein gegeven voor het landelijke impact programma met  ontmoetingen en educatie. Deze bijeenkomsten organiseren we met medewerking van ervaringsdeskundigen. Voor alle informatie zie ontmoetingen pagina.