Maak zorg van vergrijzing. In 2025 is naar verwachting een kwart van de Nederlandse bevolking ouder dan 65. We zien een verdere toename van chronische en neurodegeneratieve ziekten, maar ook stijgende zorgkosten en een grotere behoefte aan zorgprofessionals. De uitdaging is de patiënt gezond te maken en de niet-patiënt gezond te houden.

Het verouderingsproces is complex en nog grotendeels onbegrepen. Oxidatieve stress neemt toe, DNA takelt af en telomeren rafelen uit. De dood huist in de darmen, is een oud gezegde. Moeten we dit tweeduizend jaar later vertalen naar een immuunsysteem dat ontspoord is geraakt?

Healthy ageing, ofwel gezond oud worden, is het thema van dit congres waarbij de hersenen en darmen centraal staan en we kijken naar de mogelijkheden van voeding en supplementen. Stippel gezondheidsbeleid op maat uit, ook voor de allerjongsten onder ons, want goed begonnen is half gewonnen. Het is interessant om daarbij de neurogenetische profielen te betrekken. Hoe bepaal je je hersenprofiel? Met welke genetische gevoeligheden dien je rekening te houden om een evenwichtige leefstijl te bereiken? Er is veel te winnen in kwaliteit van leven als je dit weet.

Let op! In het kader van ons 20-jarig jubileum bieden wij een speciale voordelige entreeprijs aan.
Beurs + Workshops + Congres: € 20,- (incl. BTW).
Meer info