Hoe regelt de natuur het eigenlijk zelf als het gaat om veerkracht? Als we (weer) kennis nemen van de natuur kan onze kennis over het leven, ons welzijn en onze gezondheid met grote sprongen toenemen. Wij zijn immers gewoon een radertje in het grote ecosysteem van de aarde. Wetten van de natuur, wijzen ons daarom de weg naar kennis van het leven én onze gezondheid en daarmee veerkracht. De bodem is in alle opzichten de basis onder ons bestaan, ons welzijn en onze gezondheid.

Kom je ook naar dit outdoor-seminar over ‘De bodems onder onze gezondheid’ op zaterdag 14 september, een initiatief van Rineke Dijkinga | MOOI Eten uit de lokale eten. De boer, de kok, de arts én een onderzoeker voedselkwaliteit & voedselsystemen laten hun licht schijnen op onze bodem en voeding in relatie tot (darm)gezondheid. Dit doen zij vanuit de wetenschap en de praktijk. Het doel van dit seminar is beweging te krijgen in een ideale wereld, waar we eten wat de gezondheid van alles wat leeft ondersteunt.
Het seminar presenteert een afwisselend programma met naast initiatiefnemer Rineke Dijkinga, kinder- en leefstijlarts Judith Kocken, onderzoeker Iris Flamand, fermentatie-expert en natuurkok Peter van Berckel en regeneratieve Lenteland-boer Anne van Leeuwen. Verbindende factor in het geheel is Thomas Platzer, ervaren facilitator en bedrijfscoach.

  • Datum: 14 september 2024; 10.00-17.00 uur
  • Locatie: Heerlijk Westerwolds Land in Sellingen, het regeneratieve biodiversiteitsproject van Rineke Dijkinga
  • Voor wie: gezondheidsprofessionals, boeren, koks, leraren en coaches en iedereen die een bijdrage wil leveren aan een gezonde voedseltoekomst, met name van kinderen.
  • Catering: de homemade lunch en borrel worden verzorgd door Rineke Dijkinga en haar team. De ingrediënten zijn grotendeels afkomstig van Heerlijk Westerwolds Land en andere regeneratieve boeren/telers uit Westerwolde.
  • Entree: € 139,50

Voor meer informatie en aanmelding: https://rinekedijkinga.nl/blog/outdoor-seminar-de-boer-de-kok-en-de-arts-over-de-bodems-onder-onze-gezondheid.html