Nieuws
In actie voor duurzame en gezonde voeding in de zorg
Gezonde en duurzame voeding als het ‘nieuwe normaal’ in de zorg. Met die ambitie starten verschillende organisaties binnenkort initiatieven voor chefs, managers en bestuurders in de zorg. Pact voor de Ouderenzorg Eerder dit jaar bleek tijdens de bijeenkomst ‘Pact voor [...]
Lerend netwerken rondom eten en welzijn
Gastvrijheid in de zorg niet alleen borgen in visie en strategie, maar ook opnemen in werving/selectie en werkoverleg. Complimentkaartjes en een participatietafel zijn mooie initiatieven die gedeeld werden door de deelnemers op de afsluiting van de lerende netwerken van St. [...]
Er is genoeg
Vanuit Happy Motion werken we in samenwerking met de Voedselbanken aan het project ER IS GENOEG. Met dit project willen we de verborgen armoede te lijf gaan. De schaamte wegnemen door erover te praten, het isolement doorbreken en de zelfredzaamheid van [...]
Veganisme is geen synoniem voor duurzaamheid
Je hoort het overal: een plantaardig voedingspatroon is goed voor jezelf en voor de planeet. Maar is dat wel zo, of is het vooral een hype? Tijdens het NVVL middagsymposium, op 13 juni, werd de impact van veganisme besproken op [...]
‘Met smaaksturing in de zorg is veel te winnen voor patiënten’
Deelnemers lerende netwerk Maatwerk in maaltijden aan de slag met smaak Een pilot met smaaktesten bij kankerpatiënten in ziekenhuis Isala, het smaakpaspoort, het opzetten van een smaaklab en het proeven van gemalen koekjes. Het zijn slechts een aantal van [...]
Interessant congres: Healthy ageing, darmen en hersenen centraal
Maak zorg van vergrijzing. In 2025 is naar verwachting een kwart van de Nederlandse bevolking ouder dan 65. We zien een verdere toename van chronische en neurodegeneratieve ziekten, maar ook stijgende zorgkosten en een grotere behoefte aan zorgprofessionals. De uitdaging [...]