Nieuws
Save the date: 15 mei 2020!
De wetenschap haalt een onevenredig deel van haar kennis uit de mannenwereld. Gezondheidsprofessionals evalueren de symptomen bij vrouwen vaak anders dan bij mannen. De gevolgen zijn groot: er wordt nog te vaak een verkeerde diagnose gesteld en een verkeerde behandeling [...]
Voedingsgeneeskunde; lekker vet
Het dossier-thema van de laatste editie van Voedingsgeneeskunde is Olie en Vet. Vetten zijn al lange tijd onderwerp van een verhitte discussie. Eind jaren zeventig werd de aanbeveling om vetinname te verminderen van kracht, hoewel wetenschappelijke consensus ontbrak. Voedingsgeneeskunde diept [...]
In actie voor duurzame en gezonde voeding in de zorg
Gezonde en duurzame voeding als het ‘nieuwe normaal’ in de zorg. Met die ambitie starten verschillende organisaties binnenkort initiatieven voor chefs, managers en bestuurders in de zorg. Pact voor de Ouderenzorg Eerder dit jaar bleek tijdens de bijeenkomst ‘Pact voor [...]
Lerend netwerken rondom eten en welzijn
Gastvrijheid in de zorg niet alleen borgen in visie en strategie, maar ook opnemen in werving/selectie en werkoverleg. Complimentkaartjes en een participatietafel zijn mooie initiatieven die gedeeld werden door de deelnemers op de afsluiting van de lerende netwerken van St. [...]
Er is genoeg
Vanuit Happy Motion werken we in samenwerking met de Voedselbanken aan het project ER IS GENOEG. Met dit project willen we de verborgen armoede te lijf gaan. De schaamte wegnemen door erover te praten, het isolement doorbreken en de zelfredzaamheid van [...]
Veganisme is geen synoniem voor duurzaamheid
Je hoort het overal: een plantaardig voedingspatroon is goed voor jezelf en voor de planeet. Maar is dat wel zo, of is het vooral een hype? Tijdens het NVVL middagsymposium, op 13 juni, werd de impact van veganisme besproken op [...]