Nieuws & Agenda2024-07-05T13:34:12+02:00

Nieuws

‘Met smaaksturing in de zorg is veel te winnen voor patiënten’

20 februari 2019|

Deelnemers lerende netwerk Maatwerk in maaltijden aan de slag met smaak   Een pilot met smaaktesten bij kankerpatiënten in ziekenhuis Isala, het smaakpaspoort, het opzetten van een smaaklab en het proeven van gemalen koekjes. Het zijn slechts een aantal van [...]

Interessante aanpak met smaakpaspoort

21 december 2018|

Als eten niet lekker smaakt, wordt het niet gegeten. Met smaaksturing en een individueel smaakpaspoort is veel winst te behalen: een gelukkigere en gezondere patiënt én minder waste. Jelle Ferwerda, interim hoofd Voeding van de Antonius Zorggroep in Friesland, ziet [...]

Eten+Welzijn op de kaart!

4 december 2018|

Begin dit jaar werd Eten+Welzijn opgericht, een stichting met als missie om de kwaliteit en organisatie van eten en welzijn van patiënten en cliënten in de zorg te verbeteren door enerzijds kennis en initiatieven op dit gebied met elkaar te [...]

Ga naar de bovenkant