Nieuws
Veganisme is geen synoniem voor duurzaamheid
Je hoort het overal: een plantaardig voedingspatroon is goed voor jezelf en voor de planeet. Maar is dat wel zo, of is het vooral een hype? Tijdens het NVVL middagsymposium, op 13 juni, werd de impact van veganisme besproken op [...]
‘Met smaaksturing in de zorg is veel te winnen voor patiënten’
Deelnemers lerende netwerk Maatwerk in maaltijden aan de slag met smaak Een pilot met smaaktesten bij kankerpatiënten in ziekenhuis Isala, het smaakpaspoort, het opzetten van een smaaklab en het proeven van gemalen koekjes. Het zijn slechts een aantal van [...]
Interessant congres: Healthy ageing, darmen en hersenen centraal
Maak zorg van vergrijzing. In 2025 is naar verwachting een kwart van de Nederlandse bevolking ouder dan 65. We zien een verdere toename van chronische en neurodegeneratieve ziekten, maar ook stijgende zorgkosten en een grotere behoefte aan zorgprofessionals. De uitdaging [...]
Interessante aanpak met smaakpaspoort
Als eten niet lekker smaakt, wordt het niet gegeten. Met smaaksturing en een individueel smaakpaspoort is veel winst te behalen: een gelukkigere en gezondere patiënt én minder waste. Jelle Ferwerda, interim hoofd Voeding van de Antonius Zorggroep in Friesland, ziet [...]
Duurzame voedingszorg voor een gezonde toekomst (videoboodschap)
De Green Deal Duurzame Zorg stond 12 en 13 november in het middelpunt van de belangstelling van internationale experts in voedingszorg. Tijdens een conferentie van het Europeseactieprogramma ‘Optimal Nutritional Care for All’ (ONCA) in Portugal werden vertegenwoordigers uit 18 landen [...]
Eten+Welzijn op de kaart!
Begin dit jaar werd Eten+Welzijn opgericht, een stichting met als missie om de kwaliteit en organisatie van eten en welzijn van patiënten en cliënten in de zorg te verbeteren door enerzijds kennis en initiatieven op dit gebied met elkaar te [...]

