Nieuws
Aandacht voor duurzaam en gezond voedsel- en voedingsbeleid in Green Deal
Stichting Eten+Welzijn, Platform Patiënt en Voeding en Dutch Cuisine hebben 10 oktober de Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’ ondertekend. In een coalitie zullen zij zich inzetten voor een duurzaam en gezond voedsel- en voedingsbeleid in de zorg. [...]
Het is tijd
Er is goed nieuws, want voeding is meer en meer top of mind. Langzamerhand begint het in de zorg, maar ook in Den Haag en bij menige organisatie en burger door te dringen dat goede voeding essentieel is voor een [...]
Blog Eten+Welzijn: Gastvrij op klantreis
Barteld Oppers is Manager Gastvrijheid en Welzijn bij Woonzorg Flevoland, is jarenlang werkzaam geweest in de hotelwereld en gaat deelnemen aan het lerend netwerk ‘Gastvrij gedrag en teamontwikkeling’ van Eten+Welzijn. In deze blog neemt hij de lezer mee op klantreis, [...]
Start drie lerende netwerken Eten+Welzijn
Op 20 september 2018 starten drie lerende netwerken voor deelnemers aan Eten+Welzijn: Lerend netwerk I Visie en strategie rond eten en drinken, II Gastvrij gedrag en teamontwikkeling en III Maatwerk in maaltijden. Na jaren van verminderde aandacht raken steeds meer zorgorganisaties [...]
Grip op onbegrepen klachten
Op het jaarcongres van Voedingsgeneeskunde op vrijdag 25 mei stonden onbegrepen klachten centraal en hebben we vanuit verschillende disciplines bekeken hoe je met een alles omvattende aanpak meer grip kunt krijgen op deze complexe problematiek. Klik hier voor nadere info
Aan de slag met ondervoeding
Ondervoeding is een belangrijk onderwerp in de zorg en verdient alle aandacht om aangepakt te worden. Het effect van ondervoeding op het welzijn van mensen en zorgkosten is groot. Stichting Eten+Welzijn pakt het thema Ondervoeding op met een nieuw community-of-practice (COP). Dit [...]





